IsoSole isolatie materiaal

Isolatiemortel voor iedere ondergrond

Er is isolatiemortel voor iedere ondergrond. Een woning isoleren kan door het isoleren van het dak, de muren en de vloer. Isolatiemortel is vooral bedoeld voor vloeren. Vaak ligt onder de dekvloer een betonnen ondervloer. Het is ook mogelijk om in plaats van deze vloer isolatiemortel te plaatsen. In isolerende mortel zit het isolatiemateriaal al verwerkt.

Soorten Isolatiemortel

Er zijn diverse soorten isolatiemortel. Ieder type heeft zijn eigen isolatiemateriaal waarmee de mortel samengevoegd wordt. De samenstelling en het gebruikte materiaal bepaalt de isolatiewaarde.

Isolatiemortel van polystyreenkorrels

De meest gebruikte oplossing is isolerende mortel gecombineerd met polystyreenkorrels. Deze polystyreenkorrels hebben gemiddeld een diameter tussen de 2 en 6 mm en geven de mortel daarmee zijn isolerende waarde.
Door de polystyreenkorrels met water en cement te mengen ontstaat het isolerende beton. Daarbij wordt het gebruik van zand afgeraden omdat zand de isolatiewaarde verlaagd. Doordat de polystyreen isolatiemortel een hoge druksterkte heeft is het niet nodig om wapening in de mortel te doen.

Isowit_3luik_A4_IsoSole_2017

Isolatiemortel van PUR-granulaten

Isolatiemortel wordt soms gecombineerd met Pur. De PUR-granulaatkorrels vormen de basis van de isolatiemortel. Om een perfecte afsluiting te krijgen bij afvoerbuizen of bijvoorbeeld aanvoerleidingen voor verwarming wordt vaak Pur-schuim gebruikt. De isolatiewaarde van de Pur-isolatiemortel heeft een lagere lambdawaarde dan de isolerende mortel op basis van polystyreenkorrels.

Add your review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.